donderdag 26 september 2013

Wonen in Olde Heem/Nije Heem



Feestje

Olde Heem en Nije Heem

Na jaren van hard werken en samen zoeken naar creatieve oplossingen is het eindelijk zover: 
Op 3 oktober a.s. om 16.00u wordt de sleutel van de westelijke vleugel van 't Olde Heem door wethouder Herwil van Gelder overgedragen aan de toekomstige bewoners. De naam die zij uitkozen voor hun nieuwe thuis is ‘Nije Heem’.

Natuurlijk laten we dat niet ongemerkt voorbijgaan! Bij dezen willen we daarom iedereen die meegedacht, meegedaan en meegeleefd heeft uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn. De feestelijke overdracht vindt plaats in Olde Heem, in de gemeenschappelijke ruimte.

Met de sleuteloverdracht zijn we er echter nog niet. De appartementen moeten worden opgeknapt en ingericht. Dat gaan we samen doen met cliënten, ouders en vrijwilligers.

Om te zorgen dat alles op rolletjes loopt is er een zorgcoördinator aangesteld in de persoon van Joost Cantineau. Na jaren in de horeca gewerkt te hebben heeft hij besloten een andere weg in te slaan en is hij begonnen aan de opleiding Sociaal Agogisch Werk, richting Maatschappelijke Zorg, met de specialisatie Gehandicapten Zorg. Joost is een echte doener en iemand die zich thuisvoelt in Kloosterburen. Sinds september is hij ons aanspreekpunt voor de cliënten, ouders, zorgverleners en verder voor iedereen die meer wil weten over het project. SintJan, Philadelphia en Zonnehuisgroep Noord zijn heel blij en trots dat dit project gerealiseerd is en dat daarmee de cliënten een fijne woon-/werkplek hebben in een prettige en vertrouwde omgeving. Voor de ouderen die al in  Olde Heem wonen betekent dit dat het voortbestaan van hun onderkomen de komende jaren geborgd is.


Omdat we altijd wel wat hulp kunnen gebruiken bij de inrichting van de appartementen en voor begeleiding van de cliënten zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Lijkt het u/jou iets om een keer te helpen met klussen of om af en toe iets leuks te doen met een of meerdere cliënten? Aanmelden kan via info@sintjankloosterburen.nl of 0595-481972. Joost zal dan contact opnemen om een en ander door te spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten