donderdag 26 september 2013

Ecologie Project




Hof van Heden    

Steun ons project ‘Hof van Heden’ door vóór 30 september uw stem uit te brengen via: http://www.groenendoen.nu/projecten/1153/hof-van-heden-kloostertuin-kloosterburen/.

Op initiatief van Jantine Koppert en Jeanine Oostland dingt SintJan met het project ‘Hof van Heden’ mee naar een prijs van Groen en Doen.


 









Plannen van SintJan voor de Kloostertuin in Kloosterburen:
  • Het realiseren van een middeleeuwse kruidentuin en theetuin 
  • Het aanleggen van een proeftuin/demonstratietuin voor natuurlijk tuinieren en teelttechnieken (mix kultur, biologisch dynamisch, permacultuur)
  • Het aanleggen van een pluktuin, waarvan het ontwerp gebaseerd is op de permacultuur: verhoogde bedden waartussen de gasten kunnen lopen en onderwijl eten plukken
  • Het geven van workshops in duurzaam moestuinieren, permacultuur aan belangstellenden en schoolklassen
  •  Het maken van producten van kruiden/planten uit de tuin t.b.v. verkoop door dorpelingen (al dan niet in dagbesteding)

Uit het budget dat eventueel uit het fonds van Groen en Doen beschikbaar komt wil SintJan een demonstratietuin voor natuurlijk tuinieren ontwikkelen en aanleggen.

Groen en Doen is een programma van het ministerie van EZ om vrijwilligerswerk op het gebied van natuur- en landschapsbeheer en ‘groen in de stad’ te ontwikkelen en te stimuleren.

Ons project is geaccepteerd en nu is het zaak zoveel mogelijk stemmen te werven om door te kunnen naar de tweede ronde. Stemmen kan tot en met 29 september via de link hierboven

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten