zaterdag 20 april 2013

Sexton Creeps







25 mei 2013 // 20. 00 uur // Ned. Hervonmde kerk // SintJansstraat 8, Kloosterburen // Entree: 10.00 euro.

Een muziekvoorstelling voor in de kerk waarin kerkorgel, een gelegenheidskoor en pepermunt een belangrijke rol spelen. Geheel onversterkt, om zo de akoestiek ten volle te benutten.  Meezingen? meld je aan via: kingkoor@sextoncreeps.eu

Over het Kingkoor

Sexton Creeps houdt van experimentele samenwerkingen. Voor KING zochten ze contact met kunstenaar/muzikant Klaske Oenema en gospelzanger Harm Wierda. Ze benaderden oude dorpskerken in Noord-Nederland. Want de kerk is niet alleen het decor van de verloren zondagen uit hun jeugd, maar vooral een prachtige plek om muziek te maken.

KING is een dynamische voorstelling met minimale middelen. Een voltallige band speelt en zingt geheel onversterkt om zo de akoestiek van de kerk ten volle te benutten. Het kerkorgel schalt, de violen vullen de ruimte tot in de nok en de zanger verheft zijn stem. Een gelegenheidskoor zet zijn melodieën kracht bij. Dit alles afgewisseld met zorgvuldig gebrachte liedjes en verhalen.

KING ging in première op het FringeFestival in Amsterdam in 2012 en wordt in 2013 uitgevoerd in Groningen, Friesland en Noord-Holland. 


http://king.sextoncreeps.eu/html/king_wieframe.html

Over Sextron Creeps

Sexton Creeps is een muziekcollectief rond o.a. Jan Harry Rus en Jos Volkers, dat graag projecten aangaat op het snijvlak van theater en muziek. Dat resulteert de ene keer in een avant-garde rock plaat als soundtrack bij een film, de andere keer in opnames tijdens een huiskamerconcert, gefinancierd door het aanwezige publiek. De sfeer is soms duister en dan weer bombastisch, bandleider Rus zweept zijn band op als een heuse dompteur. Sexton Creeps is een productieve groep, en komt vrijwel jaarlijks met een nieuwe geluidsdrager of project.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten